Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

τι επιδιώκει ο Γιωργάκης ?

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω την στάση του Γιωργάκη.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα, συνδέοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές με την στήριξη της κυβέρνησης του. Απειλεί με πρόωρες εκλογές και σήμερα το βράδυ οργανώνει διακαναλική συνέντευξη στην οποία θα παρομοιάσει τις εκλογές αυτές με δημοψήφισμα.

Σε μιά περίοδο που σιγοκαίει η δυσαρέσκεια για το "μνημόνιο" και η αντιπολίτευση περιμένει να αποκομίσει οφέλη, συνδέοντας τίς αυτοδιοικητικές εκλογές με το μνημόνιο, αυτός φαίνεται σαν να πέφτει στην παγίδα.
Απειλεί, ως νέος Κωνσταντίνος Καραμανλής (ή εγώ ή τα τάνκς) και βάζει στούς Ελληνες το δίλημμα " ή εγώ με το μνημόνιο ή το χάος". Μόνο που, ούτε μεταπολίτευση έχουμε, ούτε έχουν να χάσουν τίποτα, οι περισσότεροι Ελληνες απο το χάος.

Αναρωτιέμαι, ποιοί τον συμβουλεύουν για τις κινήσεις του ? Γιατί πιστεύω, ότι κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε. Αντί να λουφάξει και να προσπαθήσει να αποσυνδέσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές απο το μνημόνιο, ώστε σε περίπτωση ήττας να αποδώσει τα κακά αποτελέσματα στίς κακές εμφανίσεις των υποψηφίων, στα προγράμματά τους ή στίς ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών, συνδέει την ήττα με το όνομά του και την πολιτική του. Παίρνει την ευθύνη της προεκλογικής καμπάνιας και βγαίνει μπροστά με μια αυτοπεποίθηση που δεν κατανοώ.

Η μήπως ετοιμάζει και αυτός κάτι ? Ζήλεψε μήπως την τύχη του Κωστάκη ? Μήπως ετοιμάζει και αυτός την αποχώρησή του, γιατί αντιλαμβάνεται ότι δεν γλυτώνουμε την πτώχευση και δεν θέλει να επωμισθεί την ευθύνη της, ειδικά μετά απο τόσα μέτρα που πήρε?

Ποιός θα με βοηθήσει να καταλάβω ?

1 σχόλιο:

Locus Publicus είπε...

Αγνωσται αι βουλαί του Γεωργίου. Πιθανότατα να περάσει το μήνυμα στον Σαμαρά, ότι αν είσαι μάγκας ζήτα εκλογές, και σε μας, πως κοιτάξτε, ένας είναι ο αρχηγός και συμμορφωθείτε. Μια ακόμα πολιτική αρλούμπα, γιατί με αυτά γενικώς ασχολούμαστε.